Droppet kapitalrunde – sikter mot pluss

Propely-gründerne har snakket om milliardambisjoner og har fått suksessinvestorer på laget. Nå er det tæring etter næring som gjelder. Les Finansavisens artikkel.
Published on
September 2, 2024

Les artikkelen i Finansavisen her.

Ser ekstremt mange muligheter

– Vi trodde vi skulle trenge å hente mer kapital for å komme dit vi er i dag. Men på grunn av sterke salgstall og god respons fra kundene har det ikke vært nødvendig. Sist vi hentet penger var i mai 2022, og siden det har vi klart å få mye ut av lite, sier Kristoffer Lundquist, daglig leder i Propely.

Selskapet leverer programvare for eiendomsforvaltning. Det skal gi innsikten som trengs for å optimalisere bygg og eiendommer.

Eiendomsappen ble startet i 2019, da gründerne var 19 år gamle. Kristoffer Lundquist startet selskapet sammen med medgründerne Steinar Halvari Seim og Ole Ekern.

Til tross for gründernes unge alder, samarbeidet de tidlig med aktører i bransjen

– Vi har laget en software-plattform som gjør forvaltning av bygg mer sømløst. Jeg har nesten vanskelig for å finne et marked med større potensial, har Ekern tidligere uttalt til Finansavisen.

Alle de tre jobber heltid i selskapet, som nå er kommet opp i 18 fulltidsansatte. Ole Ekern er driftsansvarlig, mens Steinar Halvari Seim er ansvarlig for vekst. Ambisjonene er store. For to år siden snakket Lundquist om inspirasjonen fra Spacemaker, som i 2020 ble kjøpt for 240 millioner dollar.

– Ingen planer

Da var det planen å hente ytterligere 15 millioner til skalering i løpet av sommeren 2022. Men disse planene ble lagt på is.

– Vi har positiv kontantstrøm i 2024, og ingen planer om å hente ytterligere kapital. Mye av fjorårets vekst kom på høsten. Dermed kunne vi avslutte 2023 med 12,5 millioner kroner i årlige, repeterende inntekter (ARR), sier Lundquist.

Selskapet har nå 18 millioner kroner i ARR, og ligger an til å avslutte 2024 på 23 millioner kroner i ARR.

– Når skal dere levere et regnskap med overskudd?

– Vi skal fortsette å levere positiv kontantstrøm i 2025, og sikter oss inn på et positivt resultatregnskap i 2026. Vi ser fortsatt ekstremt mange muligheter i markedet. Derfor investerer vi mest mulig i teamet, svarer Ekern.

– Kan være nyttige

«Eiendomsappen» var bedriftens og tjenestens navn frem til 2022. Det klinger antagelig dårlig i land som USA, Frankrike og Spania.

Har dere internasjonale planer?

– Enkelte nordiske kunder bruker oss i utlandet. Erfaringene fra Sverige, Finland og Danmark kan være nyttige når vi skal sondere mulighetene internasjonalt. Det vil antagelig skje i 2025, men vi er først og fremst opptatt av kjernekundene våre i Norge, understreker Seim.

Gründerne ønsker ikke å si noe om konkurrentene. Men FDV-Huset fra Sortland, Curotech fra Kristiansand samt Ørn Software fra Trondheim er bedrifter som jobber i samme marked som Propely.

Rentesjokk har imidlertid presset lønnsomheten hos de fleste som driver med eiendom. Den utviklingen fikk proptech-startupen Placepoint til å gå inn i en fusjon for en måneds tid siden.

Hvordan merker dere renten?

- Vi merker det ved at kunder og potensielle kunder konsentrerer seg om eiendomsporteføljen man allerede har, og ikke kjøper og selger like mye som ellers. Det passer for så vidt Propely godt, siden vi tilbyr en plattform som sparer brukerne for tid og penger, understreker Seim.